De prijs die in rekening wordt gebracht voor de brommer verzekering is in de praktijk steevast afhankelijk van tal van verschillende factoren. Natuurlijk is er in eerste instantie het soort verzekering waarvoor je kiest. Dat is echter niet de enige factor die een rol speelt. Daarnaast wordt er namelijk ook altijd gekeken naar de waarde waar de brommer over beschikt en zelfs jouw eigen rijgeschiedenis kan een niet onbelangrijke rol spelen. Hoe dan ook, zou jij graag een verzekering voor je brommer kunnen afsluiten tegen de laagst mogelijke kosten? Dan is het zeker de moeite waard om de onderstaande informatie door te nemen.

 

 • Wat is de WA-verzekering voor brommers?

 

De WA-verzekering is eigenlijk de wettelijk verplichte verzekering voor brommers. In het verleden bestond deze verplichting niet, maar tegenwoordig geldt ze eigenlijk in nagenoeg alle Europese landen. Op het ogenblik dat je een brommer in het verkeer wenst te brengen zal je deze verplicht moeten laten verzekeren. Hoe je dat nu precies doet is aan jou. Belangrijk is eigenlijk alleen maar om er rekening mee te houden dat de wettelijk verplichte WA-verzekering ten minste dient te worden afgesloten. Is dat het geval? Dan kan je gewoon vrij kiezen welke eventuele extra dekkingen je daarbij nog gaat afsluiten. 

 1. Waarom is deze verzekering niet altijd de beste keuze? 

De WA brommer verzekering is in de praktijk dus duidelijk de voordeligste optie. Hoe komt het dan precies dat niet iedereen er blind voor kiest om deze verzekering af te sluiten? Dat heeft te maken met de relatief beperkte polisvoorwaarden die er aan verbonden zijn. Indien je een dergelijke brommer verzekering afsluit kan je er dan ook op rekenen dat je enkel en alleen WA bent verzekerd. Dit betekent dat de verzekering enkel en alleen tussenkomt wanneer er sprake is van schade aan derden. Heb je zelf schade aan je eigen brommer ervaren? Dan zal deze dus niet worden vergoed. Dat hoeft geen probleem te zijn wanneer je beschikt over een wat oudere brommer of wanneer je niet veel kilometers rijdt, maar in andere gevallen is dat natuurlijk wel degelijk een probleem. Het is dan ook vooral omwille van deze reden dat steeds meer eigenaars van een brommer toch kijken in de richting van een andere verzekering.

 

 • Goedkoop een meer uitgebreide brommer verzekering afsluiten

 

De meest goedkope brommer verzekering op de markt is dus duidelijk de WA-verzekering. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen toch de voorkeur geven aan één van de andere verschillende verzekeringen voor brommers die er bestaan. Het gaat daarbij dan hoofdzakelijk om de WA + beperkt en de WA + volledige casco verzekeringen. Deze brommerverzekeringen staan er om bekend ook over de WA-dekking te beschikken, maar dan wel uitgebreid met een aantal extra’s. Zo worden er door deze verzekering wel bepaalde vormen van schade verzekerd. Om welke verschillende schadegevallen het dan precies gaat ontdek je hieronder. 

 

Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

 1. Goedkoop een WA + beperkt casco brommerverzekering afsluiten

Laat ons in eerste instantie even kijken naar het afsluiten van een voordelige WA + beperkt casco brommerverzekering. Het betreft hier een verzekering voor een brommer die niet alleen de standaard WA-verzekering voorziet, maar deze aanvult met twee extra dekkingen. De extra dekkingen waar je op kan rekenen zijn daarbij degene die hieronder staan aangegeven: 

 

 1. Een dekking tegen diefstal en joyriding; 
 2. Een dekking tegen schade veroorzaakt door een brand; 

 

De beperkt casco brommerverzekering is een verzekering die vaak vooral wordt afgesloten door mensen die liever niet willen kiezen voor de duurste optie op de markt, maar die tegelijkertijd toch ook willen kunnen rekenen op een gedeeltelijke dekking van schade aan de eigen brommer bij een schadegeval. Ook wanneer je brommer gewoon veilig in een garage kan worden geparkeerd zorgt de dekking tegen brandschade ervoor dat ze alsnog meer dan de moeite waard kan zijn om af te sluiten.

 1. Goedkoop een WA + volledige casco brommerverzekering afsluiten 

De meest complete brommer verzekering die je op de markt terug kan vinden is de zogenaamde WA + volledige casco verzekering. Het gaat hierbij om een verzekering die je voorziet van tal van verschillende voordelen. In eerste instantie bestaat ze uiteraard uit de wettelijk verplichte WA-dekking. Dat is echter niet alles. Deze dekking wordt immers aangevuld met eveneens bepaalde dekkingen voor eigen schade. Deze schade kan dan zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld een brand of diefstal, maar ook andere schadegevallen zijn verzekerd. Je kan dan ook bij deze verzekering nog rekenen op deze extra dekkingen:

 

 1. Schade door slippen; 
 2. Schade door botsen; 
 3. Schade door omvallen;

 

Buiten bovenstaande is het zo dat je voor jouw brommer verzekering ook nog een aantal extra dekkingen kan afsluiten wanneer je dat wenst. Het gaat in dit geval dan specifiek om dekkingen zoals bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering evenals een verzekering voor de bestuurder(s). Deze dienen dus wel nog extra te worden afgesloten indien je dat wenst.

 

 • Een brommer verzekering vergelijken? Altijd interessant! 

 

Ondertussen is het wel duidelijk op welke verschillende manieren een brommer verzekering nu precies kan worden afgesloten. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je altijd zal willen kunnen rekenen op de laagst mogelijke prijs voor jouw verzekering. Dit bovendien terwijl je ook aanspraak zal willen kunnen maken op de best mogelijke voorwaarden. Het vergelijken van een verzekering is vandaag de dag veel eenvoudiger in vergelijking met vroeger. Je kan er dan ook perfect voor kiezen om een vergelijking online uit te voeren. 

 

Een brommer verzekering vergelijken is mogelijk op twee verschillende manieren. In eerste instantie kan je kiezen voor een vergelijking die wordt uitgevoerd op de website van de verzekeraar van je keuze. Dat is echter doorgaans niet meteen de interessantste keuze. De kans bestaat immers dat de verzekeraar de vergelijking dan volledig in zijn of haar voordeel zal willen uitspelen. Dat is niet het geval indien er gebruik wordt gemaakt van een meer objectieve vergelijkingssite. Wil jij ook graag tegen de meest interessante voorwaarden je (nieuwe) brommer verzekeren? Dan is het in de praktijk altijd de meest interessante keuze om de vergelijking op een vergelijkingssite uit te voeren.