Wil je iedere dag het ultieme vakantiegevoel ervaren? Dan raden we je aan om voor een Griekse tuin te kiezen. In dit blog vertellen we je alles over de schitterende Griekse tuinstijl.

Waar herken je een Griekse tuin aan?

Een Griekse tuin straalt een mediterrane sfeer uit. Je herkent de Griekse tuinstijl aan brokken natuursteen, een olijfboom, flagstones, grote kruiken en natuurlijk een pergola met een druivenstruik.

Voor wat betreft de schuttingen zie je vaak kleuren zoals wit, blauw en soms ook een beetje geel. Tuinmeubilair wordt gedecoreerd kussen in de kleuren van de Griekse vlag.

Het begint met een tuinontwerp

De kenmerken van een Griekse tuin die we zojuist benoemde hoeven niet in iedere Griekse tuin terug te komen. Het is slechts een vertrekpunt. En daarom is het van belang om, voordat de Griekse tuin wordt aangelegd, eerst een tuinontwerp te laten maken.

In een professioneel tuinontwerp worden allerlei zaken meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan speelruimte voor kinderen, het creƫren van schaduwrijke plekken en waar de looppaden moeten komen.

Het laten maken van een tuinontwerp kun je het beste overlaten aan een specialist in. Een goede specialist zal namelijk niet alleen rekening houden met de verschillende elementen die bij Griekse tuin horen, maar ook met zaken zoals de afvoer van regenwater.

Gezien de steeds hevige regenbuien waar we vandaag de dag mee te maken hebben, zijn dit soort aspecten van groot belang. Dus ja, het laten maken van een tuinontwerp kost geld, maar de investering verdien je ruimschoots terug doordat er over alle aspecten wordt nagedacht en de tuin straks aan je wensen voldoet.

Aardoom Hoveniers: specialist in Griekse tuinen

In Nederland zijn er relatief weinig hoveniers die zich gespecialiseerd hebben in de aanleg van Griekse tuinen. Een voorbeeld van een hoveniersbedrijf dat gespecialiseerd is in Griekse tuinen en waarvan de directeur van Griekse komaf is, is Aardoom hoveniers.

Als je dus interesse hebt in de aanleg van een Griekse tuin, dan is het zeker de moeite waard om met dit bedrijf contact op te nemen. Bekijk ook zeker de voorbeelden van Griekse tuinen op hun website.