Wanneer je een huis gekocht hebt begin je waarschijnlijk eerst met het klussen. Je geeft alles een nieuw fris kleurtje en past her en der wat dingetjes aan. Eenmaal klaar met de verbouwingen wordt het tijd om alles in te gaan richten. Bij je eerste woning kan het lastig zijn om de juiste spullen te vinden voor je interieur. Er zijn een aantal dingen waar je zeker rekening mee moet houden, die vaak vergeten worden. Zo is de keuze van de juiste verlichting erg belangrijk en maken meubels het echte verschil. 

Hoe kies je de juiste meubels?

Voordat je op zoek gaat naar meubels moet je beginnen na te denken over je ware stijl. De stijl die bij je persoonlijkheid en ook bij je manier van leven past. Als je je laat meeslepen door mode of overhaast koopt  zul je snel uitgekeken raken op je meubels. En het kopen van meubels is geen kleine investering. Als je de verkeerde keuze maakt zul je dus ergens lang tegenaan moeten kijken, waar je misschien al snel op uitgekeken bent. Beter besteed je veel tijd aan het vooronderzoek en struin je meerdere woonboulevards af om te ontdekken wat je echt mooi vindt, ook voor een langere tijd. Zoek ook op het internet naar inspiratie en maak eventueel een moodboard van de interieurs die je tegenkomt. 

De juist verlichting op de juiste plek

In de meeste woningen zijn een aantal punten waar je een lamp kunt ophangen of neerzetten. Als je hier tijdens de verbouwing niks aan veranderd zit je hier aan vast. Door het kiezen van de juiste lampen kun je altijd de juiste sfeer creëren. Dit kan zeker met de slimme verlichting van tegenwoordig. Je kunt een starterspakket van Philips hue kopen en de lampen plaatsen in elk gewenste lamp met dezelfde fitting. Na het installeren van de smart verlichting kun je de lampen naar wens instellen. Zo pas je snel de sfeer aan en dim je wanneer nodig. Meer informatie over de slimme verlichting vinde je op: https://www.smartlampen.nl/philips-hue/

 

Doordat je dus meer scènes kunt creëren met dezelfde lampen kun je je eerste huis met een klik omtoveren van sfeer- naar werkverlichting. De armaturen die je wilt gaan gebruiken voor je verlichting kun je het beste afstemmen op de rest van je interieur.