Je auto, zonder kan je niet en vaak is het één van je grootste kostenposten. Toch gaan we niet altijd voor goedkoop maar nemen we een dure auto via financiering. Is dat wel een slim idee?

Voor veel mensen is het belangrijk dat ze in een Duits merk auto rijden. Dit komt deels natuurlijk door de goede ervaring met het merk, maar er kunnen natuurlijk ook andere argumenten een rol spelen. Bij het kopen van een auto hoef je het geld bovendien niet altijd beschikbaar hebben. Want een tekort is natuurlijk eenvoudig te financieren. Maar of dat verstandig is?

De populariteit van financieren stijgt.

In 2016 was ongeveer de helft van de verkochte auto’s geleaset. In 2017 is private lease populair geworden en in de eerste helft van 2018 is dit verder uitgebouwd. Ook private lease is een vorm van auto financieren. Je kunt dus gerust stellen dat meer dan de helft van de nieuwe auto’s gefinancierd is. De lening los je af binnen een bepaald aantal jaren, maar er zijn ook zogenaamde doorlopende kredieten. Bij die laatste vorm kun je afgeloste bedragen steeds weer opnieuw opnemen. Maar het gevaar daarvan is dat je op den duur nog steeds aan het aflossen bent voor een auto die je inmiddels al niet meer hebt. Bij het financieren van een auto kun je er beter voor zorgen dat de lening afbetaald is voordat je weer aan een andere auto toe bent. Want een extra lening voor het financieren van de volgende auto is natuurlijk onwenselijk. Dat maakt het bezitten van een auto wel erg kostbaar. Ga in ieders geval voor de beste voorwaarden, vergelijk dit op: Overstappen.nl

Hou het beperkt

Een auto is voor veel mensen noodzakelijk, maar daar blijft het vaak niet bij. Een dure radio, leren bekleding, sterkere motor en speciale lak maken een auto natuurlijk heel wat fraaier. Je zit er uiteindelijk heel wat maanden in. Maar als een auto gefinancierd moet worden is het toch echt zaak om de kosten zo laag mogelijk te houden. Benut vooral niet het maximale bedrag dat je kunt lenen. Een auto is namelijk een zeer slechte investering. Koop het liefst een jonge en degelijke auto in plaats van een grotere en duurdere auto. De maandelijkse kosten voor een oudere en grotere auto zijn namelijk aanzienlijk hoger dan de kosten voor een kleine en jonge auto.

Zorg voor de juiste verzekering

Houd rekening met de grootst mogelijke pech. Je haalt je nieuwe auto op en nog voordat je thuis bent zie je op een gelijkwaardige kruising een weggetje van rechts over het hoofd. Met de WA casco autoverzekering vergoedt jouw verzekeraar de schade.
WA-casco verzekeren dus. Want de gevolgen van een niet toereikende verzekering kunnen groot zijn. Immers wanneer de gefinancierde auto total-loss is gereden, is het wel heel erg zuur dat de autolening dan gewoon blijft doorlopen.