Je eerste huis kopen is spannend, maar tegelijkertijd ook heel leuk. Wordt het een appartementje in de stad, een eengezinswoning in een dorpje of een dijkhuis? Wat voor huis het ook wordt, je wilt er graag voor zorgen dat het jouw huis wordt. Dit doe je door het in te richten naar jouw smaak. Misschien heb je al een duidelijk beeld hoe jouw interieur eruit komt te zien. Mocht dit niet zo zijn, geen paniek! Met hulp van de Bommel Meubelen maak je van jouw eerste huis een droomplek. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips die je kunt gebruiken bij het inrichten.

Maak een moodboard

Vraag jezelf om te beginnen eens af, wat vind ik mooi? Kijk eens op websites als Pinterest om inspiratie op te doen, vraag van verschillende meubelzaken een inspiratiemagazine aan of kijk simpelweg gewoon om je heen als je bij anderen thuis bent. Hier doe je namelijk de beste ideeën op. Probeer zoveel mogelijk afbeeldingen te verzamelen waar jij je goed bij voelt, en welke passen bij de sfeer en uitstraling die in jouw interieur terug moet komen. Dit kan uiteen lopen van muurkleuren, een gave vloer, meubels die je mooi vindt, gave accessoires en wanddecoratie, maar ook minder concrete voorbeelden als een afbeelding van de natuur, of het strand, welke staan voor de sfeer die je wilt creëren. Alles is hierin toegestaan, zolang jij er maar gelukkig van wordt. Wanneer je dit gedaan hebt kun je er voor kiezen om een moodboard te maken. Het geheel van de verzamelde afbeeldingen geven je een duidelijk beeld van wat je wilt. Dit is er handig om te gebruiken bij het uitzoeken van meubels. Wanneer je een gave bank of kast ziet, vraag je jezelf af: zou dit meubel in de stijl van mijn moodboard passen? Zo kun je consequent keuzes maken, wat uiteindelijk het geheel van je interieur ten goede komt.

De Bommel Meubelen helpt!

Kom je er zelf toch niet zo goed uit, laat je dan helpen door deskundige interieuradviseurs in een woonwinkel. Bij de Bommel Meubelen helpen de interieuradviseurs je graag bij het samenstellen van jouw interieur. Ze nemen de tijd om samen met jou de wensen te bespreken, deze samen te vatten in een moodboard en vervolgens op zoek te gaan naar het perfecte interieur. Met behulp van 3D tekeningen laten ze je zien hoe de meubels in jouw nieuwe huis zullen staan. Zo kan jij met een goed gevoel het interieur voor je eerste huis aanschaffen!