Ben jij op Funda of via een makelaar een huis tegengekomen die perfect aansluit op al jouw wensen? Dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk bezichtigen. Om de woning van binnen te bekijken kun je een afspraak maken met de verkoopmakelaar. Om jou goed voor te bereiden op het bezichtigen van een huis, hebben we de belangrijkste punten op een rijtje gezet. 

Een goede voorbereiding 

Ga jij een woning kopen in Hoogeveen? Dan is het allereerst belangrijk om jezelf af te vragen: waar moet mijn huis allemaal aan voldoen? Zo kun je tijdens de bezichtiging goed bekijken of het huis wel echt bij jou past. Als je niks wilt vergeten, kan het altijd handig om een checklist mee te nemen. Een andere tip is om iemand mee te vragen naar de bezichtiging en dat je het huis bekijkt bij daglicht. Let daarnaast goed op welk gevoel je krijgt als je het huis binnenkomt. Zie jij jezelf wonen in dit huis? De eerste indruk is tenslotte erg belangrijk. 

Denk aan de details 

Nadat je samen met de makelaar de eerste tocht door het huis hebt gemaakt, is het goed om zelf ook nog een rondje te maken met focus op de details. Laat je niet teveel rondleiden door de makelaar, maak ga zelf ook op onderzoek uit en stel vragen. Bekijk alle kastjes en apparatuur en kijk of de indeling past met de plannen die jij hebt gemaakt. Wat betreft de details, kijk je goed naar bijvoorbeeld de afwerking van ramen en deuren. Wellicht kom je vochtplekken of scheuren tegen. Het is dan altijd goed om de makelaar te vragen wat de oorzaak hiervan is. Tot slot moet je niet vergeten om de buitenkant van het huis te checken. Let dan vooral goed op kozijnen, of het dak in orde is en hoeverre de tuin verzorgd is.

Ontdek de buurt 

Kijk goed naar de ligging van het huis: heb je veel privacy of kun je zo de tuin van de buren inkijken? En wat zijn de buren voor mensen? Het staat vrij om een keer aan te bellen om wat vragen te stellen over de buurt. Wees ook altijd alert op factoren die geluidsoverlast kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld verkeer, vliegtuigen of treinen. Wandel een rondje door de wijk en vraag jezelf af of jij je hier thuis zult voelen. Nog een tip, denk vast vooruit. Is er een parkeerplek, zijn de winkels op loopafstand en is de buurt geschikt voor kinderen? Zo zal jou tijdens de bezichtiging niets ontgaan!