Soms heb je geen traditionele deur nodig. Mogelijk heb je bijvoorbeeld geen ruimte voor de draai, die door zo’n deur wordt gemaakt. Misschien is de doorgang niet de juiste maat voor een normale traditionele deur. Er zijn genoeg plaatsen in huis waar je niets liever dan een deur zou willen plaatsen, maar waar het gewoon niet praktisch lijkt. Echter zijn er altijd alternatieven die er stijlvol uitzien en perfect functioneel zijn en prima passen bij jouw behoeftes.

Schuifdeuren bestaan al heel erg lang en zijn de favoriete keuze geworden wanneer het aankomt op plekken als kasten of kleine ruimtes die deuren nodig hebben maar waar niet de ruimte aanwezig is voor een normale openslaande deur. Deuren die ofwel achter elkaar schuiven ofwel de wand in schuiven, afhankelijk van wat de behoefte is binnen jouw huis en/of hoe je huis is gebouwd.  Deuren die een muur inschuiven door een opening in de deurpost worden soms ook bi-pass deuren genoemd of inschuifdeuren.

Het komt misschien als een complete verrassing dat vele normale deuren ook kunnen worden gebouwd als schuifdeuren. Dit betekend dat zelfs wanneer je een deur leuk vindt, en dit van zichzelf geen schuifdeur is, je altijd kan vragen of deze kan worden gebouwd als schuifdeur door de fabrikant.

Deuren hebben de mogelijkheid om te rollen door rails die in de deurpost wordt gemonteerd. Kleine rollende stukjes hardware worden in de deur gemonteerd en aan de rails gehangen. Hierdoor kunnen de deuren zijdeling rollen wanneer nodig. Je kunt deurknoppen plaatsen, of een sleuf in laten frezen als greep om de deur heen en weer te laten schuiven. De meeste mensen hebben de voorkeur voor een dummy deurknop of een gewone knop.

Je kan de schuifdeur helemaal naar wens aanpassen. Je kan elk soort hout kiezen die je wilt, van eiken tot naaldhout, maar ook de hardware. Vaak hebben beide deuren de mogelijkheid om te schuiven zodat je beide kanten van de kast of kamer kunt benaderen. Wanneer je slechts de mogelijkheid nodig hebt om een ruimte te kunnen openen en je de voorkeur hebt voor een schuifdeur kan je deze zo laten bouwen dat alleen één kant open schuift.

Heb je meer informatie nodig over de beste sloten voor je schuifdeur, neem dan gerust contact met ons op – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rijswijk