Verhuizen, iedereen gaat het wel eens doen in zijn leven. De een misschien wat vaker dan de ander. Toch zien de meeste mensen er vaak tegenop. Je komt er namelijk ineens achter dat je veel meer spullen hebt dan je had verwacht. MIsschien kijk je er al een tijdje tegenop maar als je eenmaal gaat verhuizen moet er ook ingepakt worden. Hierbij heeft iedereen zo zijn eigen strategie. Als je alleen nog niet eerder bent verhuisd is het misschien lastig om op een goede verhuis strategie te komen. Gelukkig zijn hier een paar verhuistips. 

 

Tijd

Begin op tijd met inpakken. Zo kan je alvast beginnen met de spullen die je het minst gebruikt. Ga dus opzoek naar verhuisdozen en verhuismateriaal. Je zal dit namelijk veel nodig hebben. Als je op tijd begint zal het minder zwaar overkomen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om elke dag of elke week een doos in te pakken. Als je genoeg tijd hebt, is het ook de uitgerekende kans om je spullen uit te zoeken. 

Noteer

Als je de dozen hebt ingepakt kan je met een sticker of stift opschrijven wat er in zit of voor welke kamer het bedoelt is. Dit is handig voor jezelf maar ook voor de verhuizers als je die eventueel hebt. Als je de tijd gaat nemen voor het uitpakken, kan je ook op deze manier zien wat belangrijk is en als eerste moet. 

Dozen

Verhuisdozen zijn stevig maar kunnen niet vele kilo’s aan. Pas dus op met hoe zwaar je de dozen maakt. Je wilt natuurlijk niet dat alles er weer net zo snel uitvalt als dat het er in zat. Pas ook zeker op met breekbare spullen. Zo kan je glazen en borden beter in handdoeken, theedoeken of verhuispapier pakken. Wat ook goed helpt is plastic folie. Zo kan je 3 borden bij elkaar doen en daarna omwikkelen met plastic folie. 

Bubbeltjes plastic

Ieder huishouden heeft spullen die breekbaar zijn. Denk hierbij aan de tv, meubels of misschien wel een mooie vaas wat een erfstuk is. Voor deze spullen is bubbeltjesplastic zeer belangrijk. Door het goed in te wikkelen zullen je spullen alsnog tegen een stootje kunnen. 

Kratten

Voor etenswaren zijn verhuisdozen niet de beste optie. Hiervoor kan je beter kratten gebruiken. Dit is beter tegen het  gevaar voor lekken en gaat ook vaak snel de koelkast of kasten weer in. Je kan gewoon dezelfde kratten gebruiken als die je bij de supermarkt kan kopen. Deze zijn stevig en juist bedoeld voor boodschappen. 

Kleding

Voordat je jouw kleding gaat inpakken is het verstandig om dit eerst uit te zoeken. Zo neem je geen onnodige spullen mee. Als je koffers hebt kan je de belangrijkste kleding in koffers doen. Misschien heb je niet veel tijd om alles uit te pakken maar moet je de volgende dag wel al naar je werk. Door het in een koffer in te pakken weet je het snel en gemakkelijk te vinden. Voor de kleding die wat minder belangrijk is maar ook voor het beddengoed en handdoeken kan je voor stevige vuilniszakken gaan. Gebruik een kleur voor de kleding en een andere kleur voor vuilnis zodat je deze twee niet door elkaar haalt.