Het is zover! Je wil je woning verkopen en gaat op zoek naar een ander leuk plekje. Maar wat moet je allemaal doen, voordat jij je huis in de verkoop gaat zetten? Niks is beter dan het gebruiken van deze handige checklist. Op deze manier vergeet jij geen enkele stap en heb jij binnen no-time je huis verkocht!

Een goed begin, is het halve werk | voorbereidingen

De voorbereiding is natuurlijk de belangrijkste stap. Op deze manier zet jij je woning namelijk in de spotlights. Als eerste ga je op zoek naar een goede makelaar. Een verkoopmakelaar neemt een hele hoop taken voor je uit handen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het regelen van een verkoopbord
  • Promotiemateriaal ontwikkelen
  • Het plaatsen van verschillende advertenties

Het is wel mogelijk op bovenstaande af te stemmen met je makelaar, zodat jullie gezamenlijk tot een mooi resultaat komen. Vervolgens ga jij je huis verkoop klaar maken en natuurlijk de vraagprijs bepalen. Het is ook mogelijk op de vraagprijs af te stemmen met je makelaar. Hou dat goed in je achterhoofd om tot mooie resultaten te komen.

Onderhandelen, onderhandelen en nog meer onderhandelen | verkoopfase

In de verkoopfase ga je echt aan de slag met het verkopen van je woning, maar voordat je dat gaat doen is het belangrijk dat je een open huis gaat organiseren. Zo gaan de mensen die interesse hebben de woning bewonderen. Het komt ook vaak voor dat mensen die interesse hebben niet kunnen op de datum die jij gepland hebt. Sta ervoor open om aparte bezichtigen te plannen voor de andere geïnteresseerden. Ook is het belangrijk dat je in deze fase gaat onderhandelen over de verkoopprijs en uiteindelijk een datum opgeeft wanneer je alle biedingen binnen wilt hebben. De hoogste bieder ‘wint’ en gaat vervolgens het voorlopige koopcontract ondertekenen.

De laatste loodjes | overdacht

Ben je toe aan de laatste fase? Dan ga je een afspraak in plannen met de notaris om de puntjes op de i te zetten. Vervolgens ga je dan echt verhuizen en is alles rond. Vergeet niet je verzekering op te zeggen of over te zetten. Het is natuurlijk hartstikke zonde om te betalen voor een woning, terwijl het huis niet meer van jou is. De laatste stap is dan echt verhuizen. Tijd om alles over te plaatsen naar je nieuwe huis. Veel woon plezier toegewenst!