Een schuifpui wordt gebruikt om van binnen naar buiten te gaan. Een schuifpui wordt vaak hetzelfde genoemd als een schuifdeur, echter is het grote verschil tussen een schuifpui en een schuifdeur dat een schuifdeur binnenshuis wordt gebruikt en een schuifpui dus wordt gebruikt om van binnen naar buiten te gaan. Een schuifpui kom je dan ook vaak tegen in keukens of andere leefruimtes waarbij je gemakkelijk naar buiten kunt.

Waarom een schuifpui?

Een schuifpui brengt vele voordelen met zich mee. Zo lijkt de woning met schuifpuien groter en zal het ruimte besparen. Doordat een schuifpui voornamelijk uit glas bestaat, lijkt het huis al gauw een stuk groter. Het lijkt dan alsof bijvoorbeeld de bijkeuken ook bij de ruimte hoort. Doordat schuifpuien voornamelijk glas zijn, laten schuifpuien ook veel licht door. Schuifpuien zijn ook nog eens erg plaatsbesparend. Bij het gebruik van een schuifpui wordt er namelijk optimaal gebruik gemaakt van de ruimte en hoeft u geen rekening te houden met openslaande deuren. Een schuifpui beweegt u namelijk van links naar rechts waardoor het niet meer ruimte zal innemen.

Soorten schuifpuien

Er zijn verschillende soorten schuifpuien. De meest voorkomende schuifpuien zijn echter hout, kunststof en aluminium. Elk soort schuifpui heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo hebben houten schuifpuien veel onderhoud nodig, maar zijn deze wel erg mooi en hebben een natuurlijke uitstraling. Kunststof schuifpuien hebben iets minder charme dan houten schuifpuien, maar zijn wel een stuk goedkoper. Een aluminium schuifpui staat er bekend om dat ze erg licht en sterk zijn, echter passen deze helaas niet in elke woning.

Voordelen van een schuifpui

Schuifpuien hebben veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

  • U creĆ«ert een drempelloze toegang van uw woning naar uw tuin;
  • Schuifpuien zijn gemakkelijk in gebruik
  • Voldoende frisse licht
  • Neemt geen onnodige ruimte in beslag
  • Weinig onderhoud nodig
  • Schuifpuien zijn inbraakwerend
  • Schuifpuien isoleren goed

Kunststof schuifpui?

Op zoek naar een kunststof schuifpui? Bij HEPRO kunt u eenvoudig uw kunststof schuifpui prijzen online berekenen! Wij verzekeren u van de beste en meest duurzame materialen. Als we de pui voor u komen plaatsen gaan we zeer gericht te werk en laten we uw woning netjes achter. Wij zijn namelijk pas geheel tevreden als u dat ook bent! Wilt u precies weten wat de kosten voor een nieuwe schuifpui zullen zijn? Dan kunt u de kunststof schuifpui prijzen online opvragen bij HEPRO met behulp van een offerte!