Misschien heb je er wel eens van gehoord: een woningontruiming. Is dat niet het geval? Dan raden we aan om snel verder te lezen. Het komt namelijk regelmatig voor, ook bij mensen die hun eerste woning kopen. In dit artikel lees je precies wat het is en waar je rekening mee moet houden bij een Amsterdam woningontruiming.

Wat is een woningontruiming?

Een woningontruiming is een verzamelnaam voor het proces van het weghalen van spullen uit een huis, meestal met de bedoeling ze aan een goed doel te schenken, opnieuw te verkopen of weg te gooien. Woningontruimingen variëren in omvang. Van een paar zware voorwerpen tot een heel huis dat moet worden schoongemaakt: het komt beide voor. Het is vaak groter in omvang dan een standaard huisvuil opruiming of grofvuilophaling.

woningontruimen

Welke redenen zijn er voor een woningontruiming?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een woningontruiming in Amsterdam of een andere stad. Enkele daarvan zijn:

  • Je wilt graag wat extra ruimte in huis.
  • Je wilt een woning in de verhuur of verkoop zetten.
  • Het huis van een overleden familielid moet opgeruimd worden.

woning ontruimen

Kun je zelf ook een woning ontruimen?

Misschien heb je het plan opgevat om jouw spullen zelf te verhuizen met een gehuurde bestelwagen. In dat geval moet je er een kiezen die groot genoeg is om de meeste spullen op te slaan. Een groot deel zal immers worden weggegooid of gerecycled. Vervoer ze daarom naar een plek voor de verwerking van huishoudelijk afval. Hou er rekening mee dat een woningontruiming vaak langer duurt dan verwacht. Het kan best een grote klus zijn en wij raden aan om de hulp van meerdere personen in te schakelen. Vele handen maken licht werk!