Bij het kopen van een bestaand huis of een nieuwbouwwoning, krijgt de koper met allerlei verschillende aspecten te maken.

Er zal bijvoorbeeld een hypotheek moeten worden afgesloten, maar het kan ook noodzakelijk zijn om een bouwkundig rapport te laten opstellen, om eventuele verbouwingskosten te kunnen beramen of de waarde van de woning te kunnen bepalen. Er zijn grote belangen in het spel bij het kopen en het bezitten van een woning, en onder meer om die reden is in het verleden de Vereniging Eigen Huis opgericht. De doelstelling van deze vereniging is dan ook het behartigen van de belangen van eigen woningbezitters. Een lidmaatschap van de Vereniging Eigen Huis levert een aantal voordelen op voor de leden, waarover u hier meer kunt lezen.

Voordelen op het gebied van diensten en producten
Vereniging Eigen Huis werkt op het gebied van diensten en producten samen met andere partijen, en is daardoor in staat om goede diensten en producten ter beschikking te stellen aan de leden. Een voorbeeld van diensten waar een potentiële koper en lid van de vereniging veel voordeel aan kan hebben, is de bouwkundige keuring. Een bouwkundig adviseur van de vereniging kan de leden daarin bijstaan en dan kan het gaan om een aankoopkeuring of bijvoorbeeld een opleveringskeuring. De vereniging beschikt verder ook over een Eigen Huis Hypotheekservice, die als onafhankelijke dienst werkzaam is en de optie biedt om hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken. Andere diensten waar de leden voordeel uit kunnen halen zijn onder meer:
• EH Verzekeringsservice.
• EH Taxatieservice.
• EH Aankoopmakelaar.

Voordelen op het gebied van informatie en advies
Een van de andere voordelen die een lidmaatschap van de Vereniging Eigen Huis met zich meebrengt, is de toegang tot de uitgebreide informatie op de website, variërend van rekenmodules tot de webwinkel. De informatie op de website is overigens voor een groot deel ook toegankelijk voor niet-leden. Het informatie- adviescentrum van de Vereniging Eigen Huis kan telefonische benaderd worden om advies of informatie te vragen voor een individueel probleem van leden, en daar wordt op jaarbasis dan ook enorm veel gebruik van gemaakt. Verdere voordelen van het lidmaatschap zijn ook:
• Kortingen op bijvoorbeeld verzekeringen en makelaarsdiensten.
• Deskundig advies.
• Collectieve en individuele belangenbehartiging.
• Gratis maandblad.
• Profiteren van aanbiedingen voor leden van de vereniging.