Sectionale garagedeuren zijn de afgelopen jaren zeer populair geworden en steeds vaker kiezen mensen ervoor om hun oude kanteldeur voor een sectionaaldeur te vervangen. De populariteit is te danken aan de vele voordelen die de deuren bieden:

  •         Het deurblad heeft een strak en modern uiterlijk door de horizontale deurpanelen.
  •         De deurpanelen zijn goed geïsoleerd, waardoor er minder tocht en kou je woning binnenkomt.
  •         De deuren gaan soepel open en zijn elektrisch bedienbaar.
  •         Tijdens het open kantelen de panelen niet naar buiten toe, waardoor je meer ruimte in de garage kunt benutten.

Naast de bovenstaande voordelen kun je er voor kiezen om een loopdeur naast de sectionaaldeur te laten plaatsen, zodat je de garage snel in en uit kunt gaan om bijvoorbeeld de fiets te pakken. Het mooie is, is dat de loopdeuren in dezelfde kleuren en patronen leverbaar zijn als de garagedeur.

Zijdelingse sectionaaldeuren

Naast de sectionaaldeuren die verticaal worden geopend, kun je er ook voor kiezen om de deurpanelen horizontaal te laten openen. Wanneer je voor dat laatste kiest, wordt er ook wel gesproken over een zijdelingse sectionaaldeur.

Andere soorten garagedeuren met doorloopdeur

Niet alleen sectionale deuren kunnen met een doorloopdeur gecombineerd worden. Dit kan namelijk ook bij kanteldeuren. Daarnaast bieden openslaande deuren ook het gemak van een doorloopdeur.

Kanteldeuren

Garage kanteldeuren zijn leverbaar in varianten waarbij een loopdeur in het deurblad is verwerkt. Wanneer je een wat smallere garage hebt, is dat soms een betere oplossing dan een aparte loopdeur. Er zijn overigens ook geïsoleerde kanteldeuren leverbaar, zodat je, net zoals bij sectionaaldeuren, geen last van tocht en kou hebt dat via de garagedeur de ruimte binnenkomt.

Openslaande garagedeuren

Hoewel openslaande garagedeuren geen doorloopdeur hebben, creëren ze wel hetzelfde effect. Dit type garagedeur is namelijk opgebouwd uit twee deurbladen die afzonderlijk van elkaar open en dicht kunnen. Op die manier heb je dus eigenlijk een voordeur in je garage waarmee je de ruimte snel kunt betreden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van je garagedeur?

Naast dat een garagedeur gebruiksgemak biedt, is het van belang om op te letten dat het deurblad bij de rest van de uitstraling van je woning past. Heb je bijvoorbeeld een woning met een mooie tuin en een rieten dak? Dan past een houten garagedeur vaak mooier in het totaalplaatje dan een strak afgewerkte garagedeur van staal.

Een ander belangrijk aandachtspunt is de veiligheid van de deur. Doe altijd navraag of de sloten die bij de deur worden meegeleverd het politiekeurmerk veilig wonen hebben. Hoewel je een inbraak natuurlijk nooit honderd procent kunt uitsluiten, geeft het een fijn en veilig gevoel als je weet dat de sloten die op je garagedeur zijn gemonteerd het inbrekers in ieder geval zo lastig mogelijk maken om in te breken.

Alle soorten garagedeuren met loopdeur in één overzicht

Om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden van garagedeuren met een doorloopdeur, willen we een pagina met je delen waarop alle soorten deuren in een handig overzicht staan. Bekijk hier het overzicht: garagedeurspecialist.nl/garagedeur-met-loopdeur/.

Ben je er al over uit dat je sowieso een sectionaaldeur met loopdeur wilt? Bekijk dan hier alle soorten sectionale garagedeuren.