Bij het kopen van je eerste huis komt er veel op je af. Door alles waar je op moet letten vergeet je misschien te kijken naar de cv-ketel die in huis aanwezig is. In Nederland zetten we de verwarming die hierop is aangesloten massaal aan vanaf oktober. Het wordt kouder en de nachten langer. Maar wist je ook dat het verwarmen van je huis goed is voor meer dan 70% van je energieverbruik. Om niet in de kou komen te zitten is het dus goed om aandacht te besten aan de centrale verwarming in huis. Is het slim om te investeren in een nieuwe? Of kan je nog even door met die aanwezig is? En hoe zorg je dat het energieverbruik zo laag mogelijk is? Wij helpen je!

Wanneer is het tijd voor een nieuwe cv-ketel?

Als de ketel meer dan 10 jaar oud is, is het een goed idee om hem te vervangen voor een nieuw, efficiënter model. Een nieuwe A-klasse condensatieketel vermindert niet alleen jouw energierekening  – terwijl je huis lekker warm blijft, maar zorgt ook dat je het milieu minder belast. Een nieuwe ketel gebruikt namelijk minder energie om dezelfde hoeveelheid warmte op te leveren. Awb is één van de merken die dit kan bewerkstelligen. En weet: met een nieuwe cv-ketel heb je minder kans om problemen te krijgen tijdens het winterseizoen.

Andere manier om te zorgen dat je energieverbruik zo laag mogelijk is

Naast dat je met een nieuwe cv-ketel veel energie kan besparen kan je zorgen dat dit nog meer wordt met een slimme thermostaat. Dit is onderdeel van het zogenoemde smart home. Met de innovatie kun je gemakkelijk de temperatuur in huis regelen. Door de zoneregeling kun je de temperatuur van iedere ruimte in huis los regelen. Nooit meer onzinnig stoken dus! Goed voor de portemonnee en het milieu.