Bij de keuze van de vloerbedekking voor de badkamer moet je er rekening mee houden dat deze ruimte gemoedsrust, comfort, praktisch nut en schoonheid moet bieden. Neem daarom bij het bouwen of verbouwen van jouw badkamer de tijd om uit te zoeken welke vloerbedekking ideaal is.

De badkamer is een plaats die vaak moet worden schoongemaakt. Dit is dus het eerste aspect waarmee rekening moet worden gehouden: de vloer moet gemakkelijk te reinigen zijn.

Een tweede factor, niet minder belangrijk, is de veiligheid van je en jouw gezin. De meest aanbevolen vloer is die welke niet te slipvast is, maar ook niet te glad. Beoordeel ook de weerstand, duurzaamheid, functionaliteit en schoonheid.

Zie hieronder enkele zorg die in acht moet worden genomen bij het kiezen van vloerbedekking voor badkamers.

1. Neutrale kleuren

Over het algemeen hebben badkamervloeren heldere, neutrale kleuren en discrete texturen. Dit is geen toeval. Deze soorten coating veroorzaken een gevoel van amplitude, hoeven nauwelijks te worden vervangen en overladen de decoratie niet.

2. Hou rekening met de decoratie

Probeer bij de keuze van de bekleding rekening te houden met de inrichting van de kamer in kwestie. Idealiter zou de bekleding moeten passen bij de wandbekleding, het servies, de kasten en de rest van de accessoires.

3. Anti Slip Vloer: enkele overwegingen

Enerzijds kunnen antislipvloeren ongelukken in de badkamer voorkomen, maar anderzijds maken ze het schoonmaken een beetje moeilijker. Maar als je voor een van de twee moet kiezen, komt veiligheid op de eerste plaats, vooral als er kinderen of oudere mensen in huis zijn.

4. Porseleinen tegels zijn een goede optie

Van de verschillende vloeren die op de markt verkrijgbaar zijn, is de porseleinen tegel nog steeds zeer gewild bij degenen die een goed materiaal zoeken voor de bekleding van de badkamer. Porseleinen tegels bieden namelijk een hoge slijtvastheid, zijn duurzaam, mooi, ondoordringbaar en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd.

Bovendien is deze bekleding te vinden in een grote verscheidenheid van kleuren en formaten.

Wolterink BV heeft een groot assortiment badkamer tegels, breng een bezoekje aan de showroom in Zutphen.