Wanneer je voor het eerst een woning koopt, is het budget voor werkzaamheden aan de woning vaak beperkt. Je zoekt naar mogelijkheden om een groot deel van deze klussen zelf uit te voeren. Een voorbeeld van zo’n klus om de woning meer naar je smaak vorm te kunnen geven, is het renoveren van de tuin bij je eerste koophuis. In dit artikel vind je vijf handige tips, die goed van pas komen bij de renovatie. Soms zijn kleine aanpassingen al voldoende om de tuin een nieuwe uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een fraaie buitenkeuken of grote barbecue. Ga je voor de buitenhaard waarop je kunt grillen, of kies je voor een populaire houtskool bbq

 

#1: reinig het terras grondig met schoonmaakazijn  

Het kan voorkomen dat er zich een groene aanslag op het terras in de tuin heeft gevormd. Door gebruik te maken van schoonmaakazijn, laat je deze aanslag als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vaak is het verleidelijk om een hogedrukspuit te gebruiken. Dit wordt echter afgeraden, daar het de tegels van het terras kan beschadigen. Schoonmaakazijn kun je online bestellen en bij de bouwmarkt of tuinwinkel kopen. 

 

#2: voorzie het terras van bloempotten 

Wanneer je het terras grondig gereinigd hebt, kun je het terras van een aantal gevulde bloempotten voorzien. Met bloempotten voeg je kleur toe aan het terras! Het is een relatief goedkope toevoeging aan de tuin, waarmee je het terras direct vrolijker laat ogen. Zo heb je een hele fijne plek om straks van het mooie weer te kunnen genieten als de woning helemaal klaar is. 

 

#3: haal tegels weg en maak zelf een border 

Online vind je talloze video’s waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je zelf een border in de tuin kunt maken. Met stapelstenen en speciale lijm is dit heel eenvoudig! Je hoeft geen stratenmaker te zijn om een rechte, nette border te bouwen. Het enige wat je nodig hebt is een haakse slijper. Deze kun je bij verschillende partijen huren tegen een scherp tarief. Door tegels weg te halen en daar een border van te maken geef je de tuin meer kleur en zorg je dat er insecten naar de tuin komen. Dit maakt de tuin gezelliger. 

 

#4: leg verlichting aan in de tuin 

Bij het bouwen van een nieuwe border in de tuin kan het slim zijn om direct te kijken naar verlichting. Er zijn systemen verkrijgbaar, waarbij je lampen op een elektriciteitskabel klikt. Zo hoef je niet in de weer met grondkabels. De elektriciteitskabel sluit je aan op een transformator aan de muur of bijvoorbeeld in een schuurtje in de tuin. Het systeem werkt heel eenvoudig! Nadeel is wel, dat dit systeem niet goedkoop is.

 

#5: accessoires toevoegen aan de tuin 

Met de reeds gegeven tips zal de tuin al heel anders lijken. Nu is het zaak om de tuin verder aan te kleden met bijvoorbeeld een mooi buitenkleed, een kleed voor aan de schutting, losse lampjes en kaarsen. Zo maak je echt een gezellige ruimte van de tuin!